Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 3 augusti 2014

Färsk pasta med krämig kycklingsås

Då var semestern slut för denna gången. I morgon ringer klockan på jobb-alarm och det är bara att stiga upp. Jag är väldigt nöjd med vår semester och det ska på ett sätt bli ganska skönt att komma in i lite rutiner igen. I dag har vi mest varit hemma, storstädat lägenheten, storhandlat, svalkat oss med ett dopp i Härlanda tjärn och gjort en stor lasagne som räcker gott till några matlådor (1,6 kg köttfärs!!!).

Apropå bad så har vi nog slagit någon slags rekord i antalet ställen vi badat på under semestern: Skagerrak, Kattegatt, Nordsjön, Östersjön, Västra Långvattnet, Delsjön, Härlanda Tjärn, Lilla Älgsjön, Alsjön....Sött, salt och bräckt. Bara fina bad!

I fredags när vi kom hem från Resö var vi (jag) inte speciellt sugen på att laga mat. Hämtmat var inget alternativ. När vi gick i affären kom vi fram till Färsk fylld pasta med någon kycklingsås. Jag letade snabbt fram ett recept på Arlas hemsida med Creme Fraiche smaksatt med parmesan och vitlök. De där smaksatta såserna är perfekta när man har idétorka! Med några små förändringar blev det ungefär såhär:



Färsk pasta med krämig kycklingsås 3-4 portioner
1 pkt färsk fylld pasta (tex med ost)
2 st kycklingfiléer, ca 300g
smör att steka i
10 cm purjolök
1 burk creme fraiche parmesan & vitlök
  • Koka upp saltat vatten till pastan. Koka pastan så den är färdig samtidigt som såsen.
  • Strimla purjolöken. Strimla kycklingen. 
  • Fräs kycklingen i smör så den får fin färg. Låt purjolök fräsa med så den blir mjuk.
  • Tillsätt creme fraiche. Koka upp och koka några minuter (här är det lagom att koka pastan).
  • Späd ev såsen med lite pastavatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda pasta med såsen. Servera med riven parmesan och sallad.

Snabb och enkel fredagsmat

Lev gott!
 Sofie 

4 kommentarer:

Brittas mat sa...

Lycka till med första jobbdagen. Imorgon är det dags för mig med. Må hösten bjuda på många goda matlådor :) kram

Ann-Sofi Matsafari sa...

Jag har också slagit badrekord, fast i antal bad och inte ställen. Hoppas du har det bra på jobbet!
Kram kram

Mårtenssons kök sa...

1,6 kilo! Nu snackar vi matlådor!
Vi är båda två några riktiga badkrukor, vill inte ens erkänna hur få bad det blivit:) och nej, det där med att stå i ett varmt kök är ingen höjdare, både inspiration och känsla tryter lite.
Och tänk, snart är det helg och åter lite ledigt:)
Kramar

Lotta sa...

Den här typen av halvfabrikat är suveräna. Det är liksom inte lag på att halvfabrikat är dåligt... Smaksatt creme fraiche och färsk fylld pasta (som någon annan har gjort åt en) är inte fel alls när som helst. Oavsett om det handlar om idétorka, att man inte orkar eller vad som. Har följt din sommar och den har sett fantastisk ut. Jag har också badat rekordmånga gånger sen jag var barn och var lite som en tepåse :-)